De 4 mooiste panden met duurzame, houten gevelbekleding

2 november 2023

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de gevel van een bedrijfspand is hét visitekaartje van je bedrijf. Staat een groene planeet bij jou hoog in het vaandel? Dan is duurzame gevelbekleding een must. Het meest gebruikte, duurzame materiaal? Dat moet hout zijn. En dat is niet voor niets.

Milieuvriendelijkheid is niet langer een optie, het is een must. Niet alleen vermindert het de ecologische voetafdruk van bedrijfspanden. Het verlaagt ook de operationele kosten op de lange termijn én verbetert de kwaliteit van werk- en leefomgeving. Al eerder vertelden we over houten gevelbekleding. Benieuwd naar gevels die wij voorzagen van duurzame, houten gevelbekleding? We zetten de vier mooiste projecten op een rij.

1. Wonderwoods

Met stipt op één: Wonderwoods. Het gaat om twee torens in het hart van Utrecht. We voorzagen deze van – in totaal 8000 m2 – hardhouten plafond- en wandbekleding. De houtsoort? Forest Okan Hardhout. En zeg nou zelf, dit is toch een schitterende toevoeging aan de esthetiek én duurzaamheid van beiden torens?

Duurzame gevelbekleding Wonderwoods | ZND Nedicom

2. Platowood

Nummer twee in de lijst: Platowood. Dit pand voorzagen we niet zomaar van een houten gevel. We brachten Platowood Fraké houten latten aan in verschillende afmetingen. Door een gedeelte van die latten haaks te plaatsen ontstond een driedimensionaal effect. Heb je het logo al gespot op de gevel? Een echt stukje vakmanschap, al zeggen we het zelf.

Duurzame gevelbekleding Platowood | ZND Nedicom

3. Ebbingekwartier

Een ander mooi voorbeeld van een duurzame gevel is die van het Ebbingekwartier. Blok 7A van het appartementencomplex in Groningen voorzagen wij van een gloednieuwe, houten gevel. We werkten met verticale Platowood delen in combinatie met horizontale gevelbanden van Eternit.

Duurzame gevelbekleding Ebbenkwartier | ZND Nedicom

4. Brandweerkazerne Uden

Last but not least, de Brandweerkazerne in Uden. Oftewel: Cape Cod. Dit pand voorzagen we van houten gevelbekleding in drie natuurlijke tinten. Cape Cod ziet er niet alleen mooi uit, het biedt weerstand tegen verschillende weersomstandigheden. De robuuste houtsoort – Lodgepole Pine – staat bekend om de goede kwaliteit en het duurzame resultaat. Wat wil je nog meer?

Duurzame gevelbekleding Brandweerkazerne Uden | ZND Nedicom

Investeren in duurzame gevelbekleding

Aan de slag met een duurzame gevel? Dan helpen we je graag. We brengen de mogelijkheden voor je in kaart en maken een plan voor de uitvoering. Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan zetten we samen een stap richting een duurzame toekomst.

Ik wil meer informatie