Hardhouten plafonds en gevels voor Wonderwoods

Utrecht

In het kort...

Locatie

Utrecht

Branche

Woontoren

Diensten

Hardhouten plafonds en gevels

Opdrachtgever

Boele van Eesteren - Kondor Wessels Amsterdam

Architect

Stefano Boeri & MVSA

Oppervlakte

7.600m²

Over het project

Project Wonderwoords startte in 2022. De aannemer van het project was op zoek naar het juiste hout met brandklasse B. Zij kenden ons van diverse andere projecten die wij in Nederland hebben uitgevoerd. We voorzagen hen van het juiste advies en boden diverse houtsoorten aan. De uiteindelijke keuze viel op het Forestlines systeem van Paulussen met als houtsoort Okan afkomstig uit Afrika.

Tijd voor actie

Toen de opdracht akkoord werd bevonden, mochten wij aan de slag. We leverden en monteerden de achterconstructie, houten plafonds, uitvulconstructies, aluminium profielen voor tussen de houten Okan delen en de houten delen zelf. Vanwege een nieuwe innovatie – door Paulussen houthandel – was het mogelijk om met onbehandeld hout zowel de gevels als plafonds uit te voeren in een brandklasse B. Tussen de houten panelen monteerden we aluminium profielen. Uiteraard is dit systeem getest op veiligheid, goedgekeurd en hebben we de rapporten overhandigd aan de hoofdaannemer.

“De hoogte van de woontoren was circa 100 meter, de totale omvang van het project 7.600 m².”

 

Project Wonderwoods | ZND Nedicom

Een verticale tuin

Woontoren Wonderwoods is gebouwd met veel oog voor de natuur. Op nagenoeg elk balkon vind je bomen en beplanting. Het resultaat? Een verticaal bos. De Italiaanse architect Boeri is het brein achter dit idee. De combinatie van hout en groen zorgt voor een prachtige, luxe uitstraling.

Project Wonderwoods | ZND Nedicom

Neem een kijkje

Een project als deze is al mooi op foto’s, maar maakt nog meer indruk in het echt. Ben je dus een keertje in de buurt van Utrecht? Dan is deze woontoren de moeite waard om te gaan bekijken.

  • Toonaangevend sinds 1953
  • Ontwerp, realisatie en beheer
  • 3 vestigingen in Nederland

Samen succesvol

Neem contact met ons op

    Bel mijMail mij