Doe maar duurzaam met houten gevelbekleding

10 juni 2022

De gevel van je pand een duurzame upgrade geven? Houten gevelbekleding biedt uitkomst. Prachtig als accent of juist als volledig beklede buitenmuur. Ga je voor horizontaal of verticaal? De keuze is reuze. En tóch hebben alle houten gevels iets met elkaar gemeen. Ze staan garant voor een uniek en sprekend ontwerp. We praten je bij over de kenmerken, voordelen en mogelijkheden. Lees je mee?

Over houten gevelbekleding

Hout is een bekend en betrouwbaar bouwmateriaal. Het is een natuurlijk product met dito uitstraling. Daarnaast isoleert het goed én houdt het warmte binnen. Esthetisch een hoogstandje en tegelijkertijd enorm duurzaam. Een perfecte keuze dus, als gevelbekleding voor je pand.

Voordelen van hout als gevelbekleding

Hout als gevelbekleding brengt veel voordelen met zich mee. We sommen ze voor je op.

  • Hout heeft een niet te evenaren uiterlijk. Een ware blikvanger voor je pand!
  • Ben je de uitstraling van je gevel na een tijdje beu? Hout is gemakkelijk over te schilderen. Zo geef je je pand zonder al te veel moeite een nieuw uiterlijk.
  • Hout is een hernieuwbaar materiaal. Hierdoor draag je dus óók een steentje bij aan het milieu.
  • Houten gevelbekleding is goed bestand tegen wisselende invloeden van buitenaf. Denk aan vocht en droogte. Het resultaat? Een lange levensduur.
  • De houten planken kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst. Over veelzijdig gesproken.

Tijdloos maar toch modern: gevelbekleding hout verticaal

De meeste gevelbekleding wordt horizontaal toegepast. Wil je dat je pand er écht uitspringt? Pas de gevelbekleding verticaal toe. Dit wordt ook wel channelsiding genoemd. Een mooie manier om je te onderscheiden! Houd er wel rekening mee dat niet al het plaatmateriaal verticaal geplaatst kan worden. Kies voor een duurzame houtsoort met een lange levensduur. Het beste hout voor gevelbekleding? We adviseren je graag.

Houten gevelbekleding, is dat onderhoudsvrij?

Wie kiest voor houten gevelbekleding, wil natuurlijk dat de gevel lang mooi blijft. Zonder veel onderhoud. Geen zorgen. Een houten gevel is erg onderhoudsvriendelijk. Maar elke gevel staat bloot aan externe invloeden. Hierdoor raakt deze mogelijk vervuild met mos, algen, roet en andere vervuiling. Wij raden daarom aan om na verloop van tijd gevelreiniging te laten uitvoeren.

Ga jij voor houten gevelbekleding?

Dan ga je voor ZND Nedicom. Want als het gaat om gevelbekleding, vind je bij ons een ruim assortiment. We bekijken niet alleen welke houtsoort sterk en duurzaam is. Ook de omgeving speelt een grote rol bij het bepalen van het juiste materiaal. Zie je door alle mogelijkheden de gevel niet meer? Samen vinden we een passende geveloplossing.

Contact