Innovatie en duurzaamheid

Continu vernieuwen voor een duurzaam gebouw!

Blijven innoveren en werken aan een duurzame toekomst. Dat is onze missie. Onze focus ligt hierbij op the future building envelope. Ofwel: het ontwerpen en realiseren van de toekomstige buitenschil van gebouwen. Van isolatie tot afwerking en van energie tot groen. Van circulair tot intelligent en van idee tot realisatie. En alles daartussenin. Streef jij ook naar een duurzaam gebouw?

Een duurzaam gebouw: circulaire dakbedekking

Citumen is een vorm van circulaire dakbedekking. Wij waren het allereerste bedrijf dat deze innovatie de markt in katapulteerde. En met succes!

Bij Citumen worden oude daken geoogst en het recyclaat toegepast in nieuwe dakrollen. Met het volledige circulaire dak is ook aan isolatie en losmaakbaarheid gedacht. Met als grootste voordeel de terugnamegarantie. Zodra het dak het einde van de levensduur bereikt, verwijderen we het materiaal. Vervolgens nemen we het weer mee terug. Uiteraard is dit volledig kosteloos.

Meer over circulaire daken >
Circulaire materialen | ZND Nedicom

Circulaire gevelbekleding

Wat betreft een duurzaam gebouw is er ook bij gevels nog een hoop te behalen. daarom maken wij steeds meer gevels in hout. Dat is bij uitstek een circulaire oplossing. In combinatie met de achterconstructie realiseren we gevelsystemen die losmaakbaar zijn. En dat is een belangrijk aspect. Aan het einde van de levensduur zijn de gevelpanelen namelijk weer te hergebruiken of recyclen.

Meer over gevels >
Fontys Rachelsmolen | ZND Nedicom

Intelligente daken op een duurzaam gebouw

Dankzij Internet of Things (IoT) worden duurzame gebouwen steeds intelligenter. De buitenschil van een gebouw levert hierin ook een bijdrage. Zo meten we met sensoren vocht, temperatuur en druk. En da’s handig. Je krijgt seintjes als er een lekkage is, er sprake is van water- of sneeuwophoping, het groendak een plens water nodig heeft, als het tijd is voor onderhoud en zelfs als er een ongenode gast op het dak loopt. De mogelijkheden zijn bijna oneindig.

Innovatie en duurzaamheid | ZND Nedicom

Een duurzaam gebouw met groene daken en gevels

Het Nederlandse klimaat verandert. Tegenwoordig kijkt niemand meer op van een flinke hoosbui waardoor straten blank komen te staan. Ook met de lange periodes van hitte en droogte zijn we bekend. Gebouwen kunnen een grote rol spelen in het klimaatbestendig maken van onze steden. Bijvoorbeeld met groene daken en gevels om de hittestress te verminderen of de biodiversiteit te verhogen. En wat dacht je van daktuinen met waterretentie om wateroverlast te voorkomen? Daarbij, groen is mooi en maakt een gebouw veel aantrekkelijker.

Meer over groene daken en gevels >
Innovatie en duurzaamheid | ZND Nedicom

Zonne-energie daken en gevels

Zonnedaken zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Op menig dak zie je zonnepanelen liggen. Ook op een duurzaam gebouw. Wij bieden standaard panelen en lichtgewicht zonnefolie voor daken waar weinig gewicht op mag liggen. Maar wist je dat we in de toekomst ook gevels nodig hebben om een gebouw energieneutraal te maken? Gelukkig hebben wij hiervoor een oplossing bedacht. In de vorm van geïntegreerde zonnegevels waarbij een paneel niet alleen de buitenschil vormt maar ook de kleur en structuur heeft die je wenst.

Zonnepanelen gevel | ZND Nedicom

Op naar een duurzaam gebouw met ZND Nedicom

Eén ding is zeker. Duurzaamheid en innovatie staan hoog op onze prioriteitenlijst. Torenhoog. Zijn begrippen als maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieuvriendelijk werken ook voor jou vanzelfsprekend? En wil je samen met ons een duurzaam gebouw realiseren? Dan horen we graag van je. Neem contact met ons op en we spreken elkaar snel.

Neem contact op >
Duurzaam gebouw | ZND Nedicom

Onze innovaties door de jaren heen

Urban mining Collective

Urban Mining Collective | ZND Nedicom

Slopen, storten of verbranden? No way. Wij gaan voor oogsten, hergebruiken en recyclen. Al vanaf moment één zijn wij betrokken bij het Urban Mining Collective. Binnen dit collectief delen we kennis en ontwikkelen we innovatieve methodes met andere leden om het oogsten mogelijk te maken. We zorgen er niet alleen voor dat oogsten goedkoper is dan slopen, maar ook veel leuker!

Collectief Duurzame Daken

Collectief Duurzame Daken | ZND Nedicom

Wij geloven dat we alleen samen vorm kunnen geven aan het multifunctionele dak. Het Collectief Duurzame Daken is daar het ultieme voorbeeld van. Verschillende disciplines werken binnen het collectief om invulling te geven aan het duurzame dak.

Naast ons bestaat het collectief uit partijen die gespecialiseerd zijn in groen, water, zonne-energie, warmte en esthetica. Onze oplossingen op dak-, gebouw- en gebiedsniveau maken onze werkwijze uniek.