Huis voor de Stad

Renovatie en uitbreiding van het gemeentehuis van Helmond

In het kort...

Locatie

Helmond

Branche

Gemeentehuis (utiliteitswerk)

Diensten

Aluminium gevel van gepoedercoate cassettes en in drie kleuren geanodiseerde platen i.c.m. natuursteen en kunsthars.

Opdrachtgever

Mertens Bouw

Architect

Kraaijvanger

In het kort

Onder de naam ‘Huis voor de Stad’ is het gemeentehuis van Helmond gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw. Hierdoor ontstond een nieuw, iconisch en duurzaam gebouw waarin alle gemeentelijke onderdelen op één plek zijn samengebracht. Voordat het project begon, werden wij benaderd om de klant te adviseren. Bijvoorbeeld over de achterconstructie van de gevel en de montage van diverse materialen. De aannemer van dit project kende ons al. Eerder realiseerden we namelijk een ander project van hoge kwaliteit: het Vista College in Sittard. Op basis van onze deskundigheid en de goede ervaringen, viel uiteindelijk de keuze op ons.

Wat wij leverden: Aluminium gevelbekleding

We realiseerden een gevel, opgebouwd uit gevormde aluminium panelen (cassettes). Deze voorzagen we van een laag duurzame poedercoating om ze te beschermen tegen de weerselementen. Duurzaamheid was bij dit project topprioriteit! We hebben zelfs 10% meer gerecycled materiaal in de panelen verwerkt dan gebruikelijk is. En dat zonder in te leveren op kwaliteit.

Binnen de panelen plaatsten we geanodiseerde platen in drie kleuren. Deze ‘geanodiseerde’ panelen zijn zo behandeld dat er een zeer sterke beschermende laag op het materiaal vormt. Dit combineerden we met platen van Cosentino Dekton (samengeperste platen van natuursteen en hars) die bekend staan om hun duurzame en ultrasterke en slijtvaste eigenschappen.

Hoe is het project verlopen?

We kijken positief terug op dit project. We leverden een knap staaltje kwaliteitswerk! De meeste tijd ging zitten in het voortraject. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

We begonnen met handmatige schetsen. Vervolgens door naar details in 2D en daarna een ontwerp in 3D. Dit gaf ons een goed beeld van de beste manier om goed en snel te kunnen monteren. En met resultaat! De uitvoering en montage verliepen vlot en soepel.

Van ontwikkeling tot realisatie, hebben we continu topprestaties geleverd. Inmiddels staat er een prachtig werk dat een onvergetelijke indruk achterlaat.

  • Toonaangevend sinds 1953
  • Ontwerp, realisatie en beheer
  • 3 vestigingen in Nederland

Samen succesvol

Neem contact met ons op

    Bel mijMail mij