AFAS Campus

Een transformatie van de AFAS Campus in Leusden

In het kort...

Locatie

Leusden

Branche

Bedrijfsverzamelgebouw

Diensten

Citumen daken met focus op groen, verduurzaming en een felsdak + gevel.

Opdrachtgever

Dura Vermeer i.o.v. AFAS

Hoe het begon

Het startpunt van dit project was gebaseerd op ons eerdere, succesvolle werk voor het AFAS Theater. Hieruit ontstond het vertrouwen en de vraag naar ons advies voor de transformatie van de AFAS Campus. Het doel? Een bestaand gebouw, circulair verbouwen en verduurzamen. Aan de slag.

Een duurzame, eigentijdse uitstraling

Allereerst introduceerden we Citumen dakbedekking als duurzame variant van Bitumen. Vervolgens realiseerden we op specifieke daken groene toepassingen in plaats van grind. Ook hebben we de bestaande dakbedekking met isolatie behouden en geüpgraded naar de nieuwbouwnorm met een minimale RSC van 6.3.

Om een duurzame, onderhoudsvriendelijke en modern uitstraling te creëren hebben we het felsdak en de gevels vernieuwd. De oude fels werd vervangen omdat deze onvoldoende isolatie bood. Vervolgens installeerden we zonnepanelen en valbeveiliging. Het resultaat? Een esthetisch, functioneel én duurzaam pand.

Hoe het project verliep

Dit project verliep op rolletjes. We werkten nauw samen met de klant, onze expertise kwam volledig tot zijn recht en er werd dankbaar gebruikgemaakt van ons advies. Dit project omvatte ontzettend veel facetten: van circulaire dakbedekking en groene toepassingen tot felsdaken en zonnepanelen. De implementatie van al deze elementen resulteerde in een project dat niet alleen technisch uitdagend was, maar ook bijdroeg aan een duurzamere én toekomstbestendige AFAS Campus.

De toekomst

We hebben het geweldige nieuws gekregen aan de slag te mogen met nog meer panden van AFAS! Laat maar komen die projecten. Ons team staat klaar.

  • Toonaangevend sinds 1953
  • Ontwerp, realisatie en beheer
  • 3 vestigingen in Nederland

Samen succesvol

Neem contact met ons op

    Bel mijMail mij