MOOS woningen

Dakmodules voor 30 woningen

In het kort...

Locatie

Maasland

Branche

Prefab woningbouw

Diensten

Prefab dakmodules met dakbedekking en houten gevels van thermisch gemodificeerd hout

Opdrachtgever

Euterpe

Architect

MOOS/Concrete

In het kort

Iedereen weet dat we in Nederland een woningtekort hebben. Dat los je niet in één keer op. Door samen de handen uit de mouwen te steken, dragen we ons steentje bij. MOOS had een plan voor tijdelijke woonunits in Euterpe. Dankzij onze expertise van prefab dakmodules kwamen we al snel in beeld om hen te adviseren. Er volgden gesprekken over onze eerdere projecten en een bezoek op locatie. De band was gesmeed en het vertrouwen sterk. Dus gingen we aan de slag met de productie en levering van prefab houten dakmodules en gevels.

Wat is er bijzonder aan onze prefab dakmodules?

Dat is eigenlijk heel simpel: het is een nieuw concept dat nog niet eerder op deze manier is uitgevoerd. We maakten een plan op maat om een complete constructie te realiseren. Onze prefab elementen worden geproduceerd in de fabriek en kunnen vervolgens gemonteerd worden op locatie. Daarnaast voldoen ze aan de EPN (energieprestatienorm).

Toen de elementen gereed waren, realiseerden we een eerste proefwoning. Hierdoor kwamen we tot inzichten en sleutelden we aan het concept tot we een perfect model realiseerden. In eerste instantie hadden onze modules een stalen dak. Maar door duurzaamheidseisen voor de productie én kosten zijn we geswitcht naar houten dakmodules inclusief houtenbalklaag, isolatie en dakbedekking. Kwalitatief even goed, maar wel een stuk duurzamer.

En hoe is het project verder verlopen?

Met het oog op CO2-neutraal wonen leverden wij – naast de dakmodules – houten gevels van thermisch gemodificeerd Vurenhout. Ook daarvoor maakte we gebruik van efficiënte bouwtechnieken waarbij we het hout voor de gevelpanelen in prefab rekken verwerken zodat ze vervolgens op locatie snel gemonteerd konden worden. Duurzaam, snel en een natuurlijke uitstraling.

Inmiddels zijn de prefab woningen opgeleverd. Wij kijken op een succesvol project en een mooie samenwerking met MOOS. We hebben onze jaren aan deskundige ervaring op de proef kunnen stellen om tot een volledig nieuw, duurzaam en werkbaar concept te komen. En daar zijn we trots op.

Smaakt het naar meer?

Wij zitten nooit stil en zijn druk bezig met de doorontwikkeling van onze modules. Zo bekijken we de mogelijkheid om gebruik te maken van gepoedercoat aluminium, kunststof of Rockpanel platen. Alles om met duurzame materialen het “containergevoel” van woonunits weg te nemen.

De volgende prefab projecten staan al op de planning. Binnenkort gaan we aan de slag bij de Kalkbranderij in Amstelveen en de Appelweg in Amsterdam.

  • Toonaangevend sinds 1953
  • Ontwerp, realisatie en beheer
  • 3 vestigingen in Nederland

Samen succesvol

Neem contact met ons op

    Bel mijMail mij