6 voordelen van een groene gevel

21 maart 2022

Een gebouw dat leeft? Jazeker! Voor ons is het al jaren een feit. Wij voegen namelijk groen toe aan gevels. Hierdoor komen ze letterlijk tot leven. Een krachtig visitekaartje voor je bedrijf én het brengt tal van andere voordelen met zich mee. We lichten ze graag toe.

1. Een groene gevel is een duurzame blikvanger

In eerste plaats is een groene gevel een fantastische blikvanger. Heeft je bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan is het een sterke manier om je groene waarden duidelijk te onderstrepen. Ook de verschillende seizoenen zorgen voor een bijzondere aanblik. Zo zorgt het voorjaar voor een spectaculair beeld waarbij de gevel letterlijk tot leven komt. Dit maakt een gebouw erg dynamisch.

2. Langere levensduur van je gevel

Een gevel krijgt flink wat te verduren. Begroeiing biedt uitkomst. Het zorgt er allereerst voor dat minder UV licht je gevel bereikt. Daarnaast zorgt het voor minder vochtinslag, waardoor de kans op scheuren afneemt. En doordat een groene gevel bedekt wordt door planten, is deze minder gevoelig voor slijtage. Dit alles zorgt voor een lange levensduur.

3. Verlaging van je energierekening

Een groene gevel zorgt voor een aangename temperatuur in de zomer. Het zonlicht wordt geblokkeerd, waardoor er minder warmte in het pand terechtkomt. Een airco is dus minder vaak nodig. Het resultaat? Je bespaart een aanzienlijk bedrag op je energierekening.

4. Schonere lucht rondom je pand

Met een groene gevel draag je een steentje bij aan een betere wereld. De toename van CO2 is de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Planten absorberen CO2. Hierdoor wordt de lucht een stukje schoner. Ook draagt groen bij aan het produceren van zuurstof. Goed voor het milieu én onze gezondheid.

5. Minder omgevingsgeluiden door een groene gevel

Groene gevels vangen geluidsgolven op. Denk aan geluiden in een drukke straat of op een industrieterrein. Wist je dat er tot 3 decibel geluid wordt tegengegaan? En dat is niet alles. Ook buiten het gebouw brengt dit voordelen met zich mee. Het geluid van ruisende bladeren zorgt voor stressvermindering én een positieve beleving.

6. Vergroot de biodiversiteit

Groene gevels zijn aantrekkelijk voor allerlei insecten en vogels. Het dient als voedsel en biedt een broed- en schuilplek. Dit komt het algehele ecosysteem ten goede én vergroot de biodiversiteit. Ook draagt het bij aan klimaatverbetering in stedelijke gebieden. Al met al een milieubewuste keuze.

Maak je gebouw springlevend met een groene gevel. Interesse? We bekijken graag de voordelen voor jouw bedrijf.

Contact