Groene daken en gevels

Maak gebouwen springlevend

Een gebouw dat leeft. Bestaat dat wel? Jazeker! Wij voegen namelijk groen toe aan daken en gevels. Hierdoor komt het letterlijk tot leven. Want groen verandert door de seizoenen heen en heeft invloed op de omgeving.

Het nut van groene daken en gevels

Groen zorgt niet alleen voor meer biodiversiteit, het houdt steden koeler tijdens warme zomers en zorgt ervoor dat we ruimtes die normaalgesproken leeg zijn optimaal gebruiken (zoals het dak). Ook niet geheel onbelangrijk: groen is gewoon heel mooi.

De ontwikkeling van groene daken

Groene daken ontwikkelen zich steeds verder. Van eenvoudige extensieve mossedum daken transformeren ze tot intensieve daktuinen. Tuinen die dankzij het ontwerp – met bomen, struiken, vlonders en vijvers – je doen vergeten dat je nog op een dak bent. Ook de technieken om water op te vangen; waterretentie worden steeds knapper. Om het rioolstelsel te ontlasten wordt water langer vastgehouden op het dak. Zo verdwijnt de piek en lopen steden niet onder water.

Vertel me meer over groendaken >
Groene daken | ZND Nedicom

Groene gevels

Ons groene gevelsysteem is al jaren een feit. Het gaat om een gevel waarbij groen en gevelelementen geïntegreerd zijn met elkaar.

Met een ingenieus watergeefsysteem in de gevel wordt onderhouden veel eenvoudiger. Hoewel we groene gevels nog niet zo vaak tegenkomen, zijn wij ervan overtuigd dat ze binnen no time het levende gebouw vorm gaan geven.

Meer over gevels >
Groene gevel | ZND Nedicom

Intelligente groendaken

Naarmate we meer groen toevoegen op ons dakbedekkingsysteem worden de risico’s groter. Je wilt liever geen lekkages onder een daktuin met een dikke laag grond.

Dankzij onze intelligente sensoren ontdekken we calamiteiten op tijd, voorkomen we ze en zien we exact waar het probleem zich voordoet. Hetzelfde systeem meet ook wanneer het groen water nodig heeft. Zo blijft jouw dak er altijd fraai uitzien.

Meer over daken >
Intelligente Groendaken | ZND Nedicom

ZND Nedicom project

Biesbosch Museumeiland

Bekijk project