De sfeer proeven bij ZND Nedicom: deel 2

26 april 2024

Dat wij een familiebedrijf zijn wist je al. In een eerder blog vertelden we je namelijk over de sfeer binnen het bedrijf, hoe we focussen op talentontwikkeling en dat bij ons werkplezier hoog in het vaandel staat. Vandaag brengen we je een deel twee. Met quotes van onze medewerkers – want wie kan je beter vertellen hoe het écht is om hier te werken –, de gezichten achter het bedrijf en het sollicitatieproces. Benieuwd? Scrollen maar?

Van een betrokken directeur tot vrijheid om je werk zelf in te delen

Bij ZND Nedicom heerst een bijzondere sfeer die voelt als thuiskomen. Collega’s zijn trots op elkaar en op de projecten die samen worden gerealiseerd. Het bedrijf wordt in de wandelgangen de Champions League binnen de dakbedekkingsbranche genoemd. Een titel die de gedrevenheid en kwaliteit nog eens onderstreept.

Ook de band onderling tussen collega’s is ontzettend goed. We zijn geen hiërarchische plek waar de directeur mijlenver van je af staat. Nathan schuift gewoon aan bij de vrijdagmiddagborrel, doet mee met de EK poule en eet een gehaktbal mee op woensdag.

“Het leukste aan mijn baan als calculator is de diversiteit die erin zit. Bij renovatieprojecten moet je helemaal zelf uitzoeken wat er gedaan moet worden en wordt er maximaal beroep gedaan op je expertise. Bij nieuwbouwprojecten zie je als één van de eerste wat er gebouwd gaat worden, waarbij je vanuit je ervaring eventuele hiaten in ontwerpen kunt ombuigen naar een kwalitatief goed eindresultaat. Ik krijg hier ontzettend veel energie van.” Robert Damen.

Dakonderhoud | ZND Nedicom

Vraag je onze medewerkers wat zij het meest waarderen aan hun werk? Dan benadrukken zij de warme band binnen het bedrijf, de vele teamuitjes en de vrijheid die ze krijgen om hun werk in te delen. Zelfstandigheid en eigen initiatief wordt zowel door hen als het bedrijf enorm gewaardeerd. Win win!

Alles draait om collegialiteit

Ik vind de afwisseling fijn en de vrijheid in het indelen van mijn taken en voor eigen invulling/interpretaties!

Suzan Verdonschot

Nog even over die teamuitjes en leuke extraatjes

Er wordt ontzettend veel leuks georganiseerd. Denk aan een vrijdagmiddagborrel, bouwvak BBQ, kerstborrel, nieuwjaarsontbijt. Maar ook de mogelijkheid om mee te doen aan het Formule 1 Scorito spel, EK poule en woensdag gehaktbaldag.

Daarnaast wordt niemands verjaardag over het hoofd gezien. We proosten op jouw verjaardag in de kantine en wie weet is zelfs je bureaustoel versierd én vind je een handgeschreven kaart van Nathan op je bureau. Het draait bij ons allemaal om hard werken en heel hard vieren. Samen.

Renovatieproject Haps | ZND Nedicom

Divers en betrokken

De diversiteit aan taken, vrijheid, leuke collega’s, de hoge betrokkenheid van de directeur en het klantcontact maken mijn werk ontzettend leuk

Tallechien Carolus

Denk jij nou, hier wil ik bij horen? Neem dan gerust een kijkje bij onze vacatures of solliciteer op een openstaande functie van ons bij Indeed. Het sollicitatieproces ziet er als volgt uit:

  1. Het begint met een kennismakingsgesprek. Je spreekt met HR en de leidinggevende van het team waar je wilt gaan werken. Hebben alle partijen een goede indruk? Dan gaan we door naar het tweede gesprek.
  2. Dit gesprek voer je met Nathan – de directeur – en een andere collega. Wie die collega is, hangt af van de functie die je gaat bekleden. Opnieuw bekijken we of de match er is vanuit beide kanten. Zo ja, door naar stap 3.
  3. Deze stap verschilt per functie. In sommige gevallen gaan we door naar de arbeidsvoorwaarden in andere gevallen doen we nog een assessment.
  4. Staan alle lichten op groen? Dan plannen we een moment om te tekenen en proosten we op een mooie samenwerking.

Op je eerste werkdag krijg je een welkomstpakket. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om van start te gaan. De sleutels van je auto, een telefoon van de zaak, laptop… Het verschilt per functie wat er precies in je pakket zit.

Quote

Ik vind vooral de werkzaamheden en de samenwerking met collega’s leuk hier

Enny van Strien

Vervolgens doen we een voorstelronde door het bedrijf, laten we het inwerkschema zien en bekijken we aan het einde van de week hoe het allemaal is gegaan. Op basis van ieders ervaringen bekijken we of er een langer inwerkschema nodig is of dat je door gaat naar ‘learning on the job’. Iedereen is uniek, daarom denken wij altijd met je mee en werken we niet met 13 in een dozijn inwerkschema’s.

Heb je vragen voor ons? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ik wil meer informatie