Realiseer een succesvolle buitenschil met circulaire materialen

5 januari 2022

De klimaatdoelen van Parijs zijn helder. De mondiale economie moet een circulair systeem worden. Dat heeft ook effect op de buitenschil van gebouwen. Want waar we voorheen met diverse materialen en grondstoffen werkten, schakelen we nu over op circulaire materialen. Laat dat nou net onze specialiteit zijn.

Een groenere planeet is voor iedereen van belang. Onze overheid heeft dan ook een aantal mooie doelstellingen opgesteld. Die luiden als volgt:

  • De economie is in 2030 voor 50% circulair. Twintig jaar later – in 2050 – schroeven we dat percentage op tot 100%.
  • Deze doelstellingen zien we nu al terug in diverse wetgevingen en specifieke subsidies.

Circulaire materialen bij bouw en renovaties

Volgens de laatste regelgeving moet een nieuw gebouw voldoen aan de Milieu Prestatie Gebouwen. Dit is een eis die voortdurend scherper wordt. Het dwingt ontwerpers om meer met circulaire materialen te werken. Ook bij aanbestedingen op het gebied van renovaties zien we dat gemeentes en woningbouwverenigingen steeds meer circulariteit verlangen. Een mooie ontwikkeling als je het ons vraagt.

Een aantal voorbeelden van circulaire materialen:

  • Citumen van Icopal
  • EPS isolatie van Kingspan (Unidek)
  • Mechanische bevestigers van Guardian

De toepassing van circulaire materialen

Met het volledige circulaire dak en onze houten gevels spelen wij direct in op de nieuwe regelgeving. We zijn ontzettend enthousiast op de wijze waarop onze branche een steentje bijdraagt. We realiseren diverse duurzame oplossingen op daken. Zo gebruiken wij milieuvriendelijk materiaal, passen isolatie toe, plaatsen zonnepanelen of realiseren een compleet groen dak.

Ook onze houten gevels zijn – uiteraard – milieuvriendelijk. Het hout komt uit zogenaamde productiebossen. Zodra een boom gekapt is, worden er nieuwe bomen geplaatst. Op die manier gaat er niets verloren. Daarnaast komen er bij het vervaardigen van hout geen CO2 belastende productieprocessen kijken. Denk aan beton. Hierbij heb je grondstoffen nodig om het eindproduct te realiseren. Hout komt direct uit de natuur.

Quote

‘’Circulariteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken niet voor niets dagelijks aan het verbeteren van onze circulaire materialen.’’

Martin Nelissen

Directeur

Staat duurzaamheid ook bij jou hoog op de prioriteitenlijst?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We denken met je mee, ontwikkelen de juiste oplossingen en realiseren deze vervolgens.

Contact