Dakonderhoud

Het belang en onze werkwijze

Regen, sneeuw, wind, storm… daken krijgen door het jaar heen een hoop te verduren. Professioneel dakonderhoud is dan ook zeker geen overbodige luxe. Zo zorg je ervoor dat jouw pand in goede staat is én blijft.

Veelvoorkomende problemen op het dak

Daken krijgen dus te maken met verschillende (extreme) weersomstandigheden. Daardoor zien we vaak vergelijkbare issues op het dak terug.

1. Lekkages als gevolg van beschadiging aan de dakbedekking.
2. Verstopte afvoeren door de ophoping van vuil, bladeren en andere deeltjes op het dak.
3. Stormschade – in sommige gevallen zelfs structurele schade – als gevolg van extreme weersomstandigheden.

Het belang van dakonderhoud

Het is een feit: daken die regelmatig onderhoud krijgen, gaan langer mee. Door daken elk jaar te laten onderhouden door een specialist, worden kleine problemen meteen opgemerkt en gerepareerd. Zo voorkom je dat schade onopgemerkt blijft en de kosten uiteindelijk flink oplopen. Dankzij het onderhoud duurt het bovendien ook langer voordat het dak een dure renovatie nodig heeft. Dakonderhoud is dus écht een investering die zichzelf terugbetaalt.

Valbeveiliging op het dak | ZND Nedicom

Hoe vaak is dakonderhoud nodig?

Regelmatig onderhoud is essentieel om de duurzaamheid van je dak te waarborgen. Wij raden aan om ten minste twee keer per jaar een professionele inspectie en onderhoud uit te laten voeren.

Onderhoud inplannen >
RGS | ZND Nedicom

Controle, onderhoud en reparatie

Bij ZND Nedicom zijn we gespecialiseerd in het controleren, onderhouden en repareren van diverse soorten daken. Wat dat dan precies allemaal inhoudt? Onder andere de volgende punten worden aangepakt:

– Reinigen van het dak: aarde, bladeren en andere vervuilingen worden verwijderd.

– Kleine reparaties: scheurtjes worden gerepareerd en andere kleine problemen worden opgelost.

– Keuring van de permanente veiligheidsvoorzieningen. We testen of het systeem nog functioneert en aan de eisen voldoet. Veiligheid voor alles! Lees hier meer valbeveiliging aanpakken.

Goed om te weten: na elke onderhoudsronde maken we een rapportage van de conditie van het dak conform de NEN2767. Deze verstrekken we aan jou, zodat je ziet of er nog kleine reparatiewerkzaamheden uitgevoerd moeten worden én wanneer groter onderhoud in de toekomst op de planning staat.

Onderhoud van een groen dak

Een groen dak: steeds meer panden hebben het. Het is goed voor de biodiversiteit, het houdt je pand koel tijdens warme zomerdagen én het ziet er gewoon geweldig uit. Maar ook een groen dak heeft onderhoud nodig. Wij weten er alles van, we hebben tenslotte al diverse groene daken gerealiseerd. We zorgen ervoor dat het onderhoud zoveel mogelijk op één dag plaatsvindt, zodat de overlast beperkt blijft. Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag met:

– Het verwijderen van onkruid.

– De randen van het dak bijwerken en eventueel de beplanting bijknippen.

– De waterafvoer controleren en schoonmaken.

Dakmanagement | ZND Nedicom

Dakonderhoud plannen

Heeft het dak van je bedrijfspand onderhoud nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Dan plannen we een inspectie en onderhoud in.

Een spiksplinternieuw huis van, voor én met Den Bosch

Theater aan de Parade

Ontdek dit project