Dakrenovatie

Een optimale veiligheid en levensduur

Een dakrenovatie gaat verder dan het herstellen van beschadigingen. Wij kiezen voor een complete aanpak op basis van jouw wensen. Dit kunnen kleine werkzaamheden zijn om de levensduur van het dak te verlengen of het volledig overlagen van het dak. Maar wellicht liggen de ambities hoger en passen we extra isolatie toe als energiebesparende maatregel of zijn er andere duurzame oplossingen mogelijk. We vertellen je graag over onze werkwijze.

Onze werkwijze: van inspectie tot renovatie

1. Wensen en ambities
Het begint allemaal met het in kaart brengen van wensen en ambities. Is alleen het waterdicht houden van het gebouw voldoende of zijn er duurzame
ambities die we in kunnen vullen met zonnepanelen, een groendak of extra isolatie?

2. Dakinspectie
Voordat we aan de slag gaan, voeren we een grondige inspectie uit van het dak. We maken een insnijding van het dak om te zien wat de huidige opbouw en onderconstructie is. Is de isolatie door langdurige lekkages of inwendige condensatie nat? Dan adviseren we om eerst het bestaande dak te verwijderen. Ook in het geval dat er nog oude teermastiek dakbedekking wordt aangetroffen is dit verstandig. Als het bestaande systeem nog goed is dan bouwen we daarop voort. Al onze bevindingen verwerken in een rapport. Op basis daarvan stellen we de werkzaamheden vast.

3. Presentatie
Als onze rapportage en offerte gereed zijn komen we langs om dit met je te bespreken. Uiteraard zijn aanpassingen dan nog altijd mogelijk. Als alles naar tevredenheid is hopen we natuurlijk op een opdracht voor de uitvoering van de werkzaamheden.

4. Planning
Na jouw goedkeuring gaan we over tot de werkvoorbereiding en planning. We stemmen een geschikte periode af en zorgen ervoor dat het renovatieproces zo min mogelijk overlast veroorzaakt. Een soepele afstemming met bewoners en gebruikers is essentieel, maar ook het tijdig regelen van vergunningen en aanvoer van materialen is belangrijk.

5. Uitvoering
Ons ervaren team van vakmensen gaat aan de slag. Of het nu gaat om het vervangen van beschadigde dakbedekking, extra isoleren van het dak of het implementeren van groene oplossingen. Wij zorgen voor een grondige en efficiënte renovatie van het dak.

Het belang van een dakrenovatie

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is van essentieel belang dat het dak van je bedrijfspand in topconditie is. De drie grootste redenen:

1. Bescherming tegen weersinvloeden: een goed onderhouden dak beschermt jouw bedrijfspand tegen regen, wind en andere weersomstandigheden.

2. Verlenging van de levensduur: een tijdige renovatie verlengt de levensduur van het dak, wat op lange termijn kosten bespaart.

3. Energie-efficiëntie: duurzame upgrades dragen bij aan de energie-efficiëntie van jouw bedrijfspand. En dat zorgt voor een minder grote ecologische voetafdruk.

Circulaire dakbedekking | ZND Nedicom

Plan een inspectie en ga aan de slag met dakrenovatie

Meer informatie over dakrenovatie van jouw bedrijfspand? Neem gerust contact met ons op. Dan informeren we je over de mogelijkheden en plannen we eventueel direct een dakinspectie in.

Dakmanagement | ZND Nedicom

Circulaire renovatie

Project Haps

Bekijk project