Renovatieproject Haps

Renovatieproject Haps

In het kort...

Locatie

Haps

Branche

Woningen

Diensten

Circulaire renovatie
Woningisolatie
Energiebesparende maatregelen
Veiligheid

Opdrachtgever

Wooningcorporatie Mooiland en onderhoudsbedrijf ELK®

Oppervlakte

36 eengezins- en senorenwoningen

Over het project

In Haps worden 36 eengezins- en seniorenwoningen gerenoveerd met als doel het isoleren van de woningen, verbeteren van de energiebesparende maatregelen en veiligheid. De Bio PlatDak isolatieplaten van Kingspan Unidek worden gelegd op 12 m² aanbouw van elk van de woningen.

Circulaire renovatie

Woningcorporatie Mooiland kijkt samen met onderhoudsbedrijf ELK hoe de renovatie zo circulair mogelijk gerealiseerd kan worden. Vanaf 2030 wil Woningcorporatie Mooiland alleen nog 100 procent circulaire renovaties realiseren. Het renovatieproject in Haps is een mooi begin. Gerecyclede materialen zijn gebruikt voor de renovatie van de daken en deuren tot aan de badkamer en het toilet.

Renovatieproject Haps | ZND Nedicom

Samenwerking met Kingspan

Voor het renoveren van de aanbouw heeft ZND Nedicom, als specialist op het gebied van duurzame daken, de Unidek Platinum Kameleon Bio 6.3 PlatDak isolatieplaten aangeleverd. Tijs van Schie, Commercieel technisch adviseur bij ZND Nedicom: ‘’De Unidek Platinum Kameleon Bio isolatieplaat is een nog duurzamere keuze dan een plaat van gerecycleerd EPS.’’ Unidek Platinum Kameleon Bio bestaat voor een deel uit hernieuwbare grondstoffen, een proces dat gecertificeerd is. Deze hernieuwbare grondstoffen worden gemaakt van o.a. organische gewassen en aardolie en dragen perfect bij aan een circulaire economie. Unidek Platinum Kameleon Bio is dus uitermate geschikt voor een circulair (renovatie)project. Met een Rc-waarde van 6.3 voldoen de isolatieplaten ook nog eens aan de eisen voor nieuwbouw.

Renovatieproject Haps | ZND Nedicom

Urban Mining Collective (UMC)

ZND Nedicom en Kingspan Unidek zijn betrokken partners binnen het Urban Mining Collective (UMC). Samen met andere partners van het UMC leveren ze een assortiment van circulaire bouwmaterialen aan de markt. De dakplaten van Kingspan Unidek met EPS als hoofdbestanddeel zijn ideaal voor een goede isolatie en kunnen gerecycled worden aan het einde van de levensduur. Een isolatieplaat uit het Bio-portfolio biedt nog meer waarde op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Voor de bewoners van de woningen in renovatie wordt tussentijds goed gezorgd. Zij kunnen comfortabel verblijven in een zorghuis, opgezet door ELK.

Renovatieproject Haps | ZND Nedicom
  • Toonaangevend sinds 1953
  • Ontwerp, realisatie en beheer
  • 3 vestigingen in Nederland

Samen succesvol

Neem contact met ons op

    Bel mijMail mij