Vesalius

Leuven (BE)

In het kort...

Locatie

Leuven (BE)

Branche

Appartementen

Diensten

Gevelbekleding

Opdrachtgever

Allfin Group Brussel

Architect

Jaspers-Eijers

Oppervlakte

5.500 m²

Over het project

Het Vesalius project bevindt zich op het knooppunt van de Vesaliusstraat, de Tiensestraat en de Brabanconnestraat, vlak naast de gebouwen van Groep T, de internationaal hogeschool voor ingenieursopleidingen.

Doordachte mix van wonen, winkelen en werken

Op een steenworp afstand van de educatieve faciliteiten van de Katholieke Universiteit Leuven, de historische stadskern en het epicentrum van de Leuvense horeca voorziet het complex in een doordachte mix van wonen, winkelen en werken.

Onder het maaiveld biedt het bovendien plaats aan een imposant cirkelvormig auditorium met een capaciteit van maar liefst 750 personen, twee filmzalen en een cinemacafé. Gezellige binnenpleinen maken het plaatje compleet.

Dit wil ik ook >

Randvoorwaarden

Al bij al bestrijkt Vesalius een oppervlakte van liefst 30.000 m², verdeeld over zes bouwblokken die gegroepeerd zijn rondom publiek toegankelijke buitenruimtes.

Gezien de omvang en de ligging van het project speelden er heel wat randvoorwaarden en was het een grote uitdaging om e.e.a. te realiseren.

In totaal monteerde ZND Nedicom 4250 m2 keramische tegels op een aluminium achterconstructie en 1000 m2 aluminium cassettes en gevelbanden. Esthetisch een hoogstandje!

Dit wil ik ook >
  • Toonaangevend sinds 1953
  • Ontwerp, realisatie en beheer
  • 3 vestigingen in Nederland

Samen succesvol

Neem contact met ons op

    Bel mijMail mij