Koningin Maxima Kazerne

Badhoevedorp

In het kort...

Locatie

Badhoevedorp

Branche

Overheid

Diensten

Gevelbekleding

Opdrachtgever

Heijmans Utiliteitsbouw

Architect

Zvi Hecker

Over het project

Langs de snelweg A4 bij Badhoevedorp is een nieuw kazernecomplex verrezen voor de Koninklijke Marechaussee. De gebouwen op het terrein bieden onderdak aan verschillende afdelingen die de verantwoordelijkheid dragen voor de bewaking van luchthaven Schiphol.

ZND NEDICOM heeft hier in nauwe samenwerking met het architectenbureau van Zvi Hecker uit Berlijn en Heijmans Utiliteitsbouw een speciaal gevelconcept ontwikkeld. De gevel bestaat uit geëxtrudeerde aluminium damwandprofielen, waarbij de bevestiging op de achterliggende constructie vanaf de buitenzijde niet zichtbaar is. De gevelbekleding van de kantoren is voorzien van drie verschillende tinten appelgroen metallic. De gevels van de legeringsgebouwen hebben een blank geanodiseerd oppervlak.

ZND NEDICOM heeft de opdracht te danken aan het feit dat met alle partijen constructief kon worden samengewerkt voor het bereiken van een optimaal resultaat. Het complex is inmiddels officieel geopend door koningin Máxima die er ook haar naam aan heeft gegeven.

Alles komt samen met dak en gevel

Dit wil ik ook >
Gevelbouw | ZND Nedicom

Specialist in dak- en geveloplossingen

Dit wil ik ook >
Koningin Maxima Kazerne | ZND Nedicom