Gemeentehuis Land van Cuijk

Prachtige keramische gevelbekleding en aluminium profielen

In het kort...

Locatie

Boxmeer

Branche

Overheidsgebouw

Diensten

Keramische gevelbekleding en aluminium profielen

Opdrachtgever

Van der Horst Bouw

Architect

Kraaijvanger

Oppervlakte

500m²

Over het project

Het project voor de Gemeente Land van Cuijk kwam bij ons terecht dankzij eerdere projecten die wij succesvol hebben afgerond. De aannemer bewonderde de exclusieve uitstraling van onze gevels en nam contact op. Uiteraard gingen wij enthousiast aan de slag.

Tijd om aan de slag te gaan

Voorafgaand aan de uitvoering van het project hebben we nauw samengewerkt met de aannemer om een haalbaar ontwerp te creëren. We hebben gezamenlijk besloten tot het gebruik van keramische tegels op een aluminium achterconstructie, gecombineerd met aluminium zetwerken die zijn voorzien van een opvallende rode poedercoating. Dit gedetailleerde plan is uiteindelijk succesvol gerealiseerd.

Het project verliep gestroomlijnd: van de aanvraag van de offerte tot het overleg binnen het bouwteam en uiteindelijk de definitieve opdracht. Tijdens dit proces stond de maakbaarheid van de keramische tegels en het onderzoeken van diverse kleurstellingen centraal. Dit heeft bijgedragen aan een vlotte uitvoering van het project.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Eén van de meest opvallende aspecten was onze benadering van het architectonische ontwerp. Wij maken abstracte ontwerpen graag tastbaar door middel van een mock-up. Dit doen we in een vroeg stadium. Het stelt niet alleen de architect en de opdrachtgever in staat om een duidelijk beeld te vormen van de gevel tijdens het voortraject, maar maakt ook eventuele uitdagingen inzichtelijk. Deze proactieve aanpak droeg bij aan een soepel verloop van het project én stelde ons in staat om effectieve oplossingen te implementeren.

“Door voortdurend overleg tijdens zowel het voortraject als binnen het bouwteam te behouden, zijn wij in staat om op de projectlocatie een product van uitmuntende kwaliteit te leveren en te installeren.”