Clubhuis Oranje Rood

Eindhoven

In het kort...

Locatie

Eindhoven

Branche

Sportcomplexen

Diensten

Gevelbekleding

Opdrachtgever

Huybregts Relou

Architect

Diederendirrix

Oppervlakte

820 m²

Over het project

Per 1 juli 2016 zijn de Eindhovense hockeyclubs EMHC (opgericht in 1921) en Oranje Zwart (opgericht in 1935) gefuseerd tot hockeyclub Oranje Rood. Voor deze fusie is ook een nieuwe accommodatie met tribunes gebouwd. ZND Nedicom was verantwoordelijk voor de complete buitenschil. Zowel de houten gevels en plafond als het dak zijn door ZND Nedicom gemaakt. Als kleine toegift hebben we ook de kleine toren gemaakt waarop ons reclamebord prijkt.

Piramidevormige sokkel

Het gebouw staat op een piramidevormige sokkel die bestaat uit een begroeid talud aan de ene zijde en een tribune aan de andere zijde.
In de sokkel zijn de kleedlokalen en een fysiotherapieruimte te vinden. Bovenop bevindt zich de kantine met onder de luifel een terras dat uitziet over de hockeyvelden. Op de eerste verdieping is ruimte voor de businessclub, waar tevens een klein dakterras is gerealiseerd.

Dit wil ik ook >

Opvallende luifel

Opvallend is de grote luifel opgebouwd uit houten gelamineerde liggers in een driehoekig raster. De structuur loopt van buiten door naar binnen en zorgt voor een bijzonder interieur. De frisse gevels bestaan uit lichtgrijze, verduurzaamde grenenhouten latten. De verticale latten accentueren de afgeronde hoeken.

Dit wil ik ook >

Voor ZND Nedicom was dit een bijzonder combinatieproject om trots op te zijn.

  • Toonaangevend sinds 1953
  • Ontwerp, realisatie en beheer
  • 3 vestigingen in Nederland

Samen succesvol

Neem contact met ons op

    Bel mijMail mij