Clubhuis Oranje Rood – Eindhoven

Opdrachtgever: Huybregts Relou
Architect: Diederendirrix
Oppervlakte: 820 m2

Per 1 juli 2016 zijn de Eindhovense hockeyclubs EMHC (opgericht in 1921)  en Oranje Zwart (opgericht in 1935) gefuseerd tot hockeyclub Oranje Rood.  Voor deze fusie is ook een nieuwe accommodatie met tribunes gebouwd.  ZND Nedicom was verantwoordelijk voor de complete buitenschil. Zowel de houten gevels en plafond als het dak zijn door ZND Nedicom gemaakt. Als kleine toegift hebben we ook de kleine toren gemaakt waarop ons reclamebord prijkt.

Het gebouw staat op een piramidevormige sokkel die bestaat uit een begroeid talud aan de ene zijde en een tribune aan de andere zijde.
In de sokkel zijn de kleedlokalen en een fysiotherapieruimte te vinden. Bovenop bevindt zich de kantine met onder de luifel een terras dat uitziet over de hockeyvelden. Op de eerste verdieping is ruimte voor de businessclub, waar tevens een klein dakterras is gerealiseerd.

Opvallend is de grote luifel opgebouwd uit houten gelamineerde liggers in een driehoekig raster. De structuur loopt van buiten door naar binnen en zorgt voor een bijzonder interieur. De frisse gevels bestaan uit lichtgrijze, verduurzaamde grenenhouten latten. De verticale latten accentueren de afgeronde hoeken.

Voor ZND Nedicom was dit een bijzonder combinatieproject om trots op te zijn.

Project galerij

Project video