Bol.com – Waalwijk

Opdrachtgever: van Wijnen - Rosmalen
Oppervlakte: 50.000 m2

Het nieuwe fulfilment center biedt ruimte voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen (7 miljoen items totaal) en zal een grote bijdrage leveren aan de meest betrouwbare en snelste levering van e-commerce bestellingen in Nederland en België.

Het ontwerp van het bol.com fulfilment center heeft het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL met de score ‘Outstanding’ behaald. Dit certificaat werd maart jongstleden opgevolgd met een internationale BREEAM award voor het meest duurzame bouwproject in de categorie industriële gebouwen. De vakjury roemde het project met name vanwege de manier waarop de CO2-uitstoot wordt gereguleerd en de focus op een gezonde en prettige werkomgeving voor werknemers.

Het bol.com fulfilment center staat op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk, ten noorden van de A59. Het heeft een grondoppervlakte van 50.000m2, wat te vergelijken is met acht voetbalvelden naast elkaar. Met de verdiepingen meegeteld is het totale vloeroppervlakte van het fulfilment center 135.000m2.

Een bijzonder combinatieproject voor ZND Nedicom. Wij hebben 48.500 m2 stalen dakplaten,  14.000 m2 sandwichpanelen WB120.1000 voorzien van een Prisma coating in de kleuren RAL 7016 aangebracht, dit in de kleur Bol.com blauw en 50.000m2 Icopal Universal POCB dakbedekking.

Project video