PRIMEUR – Horizon Urban Mining heeft overeenkomst gesloten met ZND Nedicom en Icopal

Gepubliceerd op 12 juni 2018

Amsterdam, 7 juni 2018 –New Horizon Urban Mining heeft een overeenkomst gesloten met ZND Nedicom en Icopal. Gebruikte bitumineuze dakbedekking wordt door producent Icopal verwerkt tot nieuwe dakbedekking, dat vervolgens door ZND Nedicom naar de markt gebracht wordt. De samenwerking is op 7 juni jl. bezegeld op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Michel Baars van New Horizon, Caspar Ulijn van ZND Nedicom en Cor den Hartog van Icopal schudden elkaar de hand.

Primeur circulair dakleer
ZND NEDICOM is specialist in het ontwikkelen en realiseren van de duurzame buitenschil van gebouwen. In samenwerking met New Horizon is gezocht naar een mogelijkheid voor hergebruik van bitumineuze dakbedekking van slooppanden. Icopal, sinds een jaar onderdeel van BMI Group, beschikt als enige onderneming in Nederland over een productielijn die in staat is om gebruikt bitumen nieuw leven in te blazen. Deze productielijn wordt echter niet optimaal ingezet, vanwege de dure aanvoer van gebruikte bitumineuze dakbedekking. Daar is nu een oplossing voor gevonden.

In augustus 2018 gaat de productie van start. Circulaire bitumineuze dakbedekking wordt in Nederland nog niet aangeboden. Het dak dat met dit product door ZND Nedicom wordt gemaakt is niet duurder dan reguliere daken.