5 voordelen van resultaatgericht samenwerken

9 mei 2022

Een goede samenwerking in de bouw is niet vanzelfsprekend. Opdrachtgevers en aannemers hebben eigen belangen en er heerst onderling wantrouwen. De oplossing? Resultaatgericht samenwerken. Zo streven alle partijen naar een beter resultaat. Van ontwerp en uitvoering tot beheer en onderhoud. Benieuwd naar de voordelen? We praten je bij.

Wat is resultaatgericht samenwerken?

Resultaatgericht samenwerken (RGS) staat voor het gezamenlijk werken aan vastgoedprojecten. Met alle betrokken partijen dus. Dit wordt gedaan vanuit een doordachte visie en strategie. Deze manier van werken biedt meer vrijheid, continuïteit én minder risico’s.

Resultaatgericht samenwerken: 5 voordelen

Het afgelopen jaar hebben wij twee mooie RGS samenwerkingsovereenkomsten afgesloten. Uit ervaring weten we dat een resultaatgerichte samenwerking op verschillende vlakken effectiever is. We zetten de grootste voordelen op een rij.

1. Langetermijnprofijt

Een goed en lekkagevrij dak maken. Dat kan (bijna) elke dakspecialist. Resultaatgericht samenwerken gaat verder. Wij grijpen uitdagingen van klanten met beide handen aan. Op basis van een nulmeting bekijken we wat het dak op dat moment nodig heeft. Maar we kijken ook naar de toekomst. Van groendak tot zonnepanelen. Dit biedt lange termijn profijt voor alle partijen.

2. Betere verspreiding van de workload

Het aangaan van een resultaatgerichte samenwerking heeft als voordeel dat er veel werk uit handen wordt genomen door specialisten. De aandacht gaat puur uit naar de behoeften van de klant. Het gaat dus niet verloren aan onnodig of dubbel werk. Het resultaat? Continuïteit in de bedrijfsvoering. Een bijkomend voordeel is dat pieken en dalen voorkomen worden. Wel zo efficiënt.

3. Kwaliteitswaarborging

Een ander voordeel is waarborging van de kwaliteit. Bij een resultaatgerichte samenwerking is het belangrijk om verder te kijken dan standaard onderhoud. Op basis van je wensen wordt er een doel voor de komende jaren bepaald. Ook ontwikkelen we een strategie om dit doel te bereiken én monitoren dit consistent.

4. Hogere klanttevredenheid

Natuurlijk willen we dat onze klanten tevreden zijn. De klanten van onze klanten zijn echter net zo belangrijk. Of dat nou gaat om bezoekers of huurders. Een langetermijnsamenwerking met gedeelde verantwoordelijkheid is dan een groot voordeel.

5. Kostenbesparing én meer effectiviteit

Veel bedrijven denken dat het aangaan van een resultaatgerichte samenwerking duurder is. Niets is minder waar. Aan het einde van de rit is het juist goedkoper. Door elkaars kennis en kunde te benutten, levert iedere partij een gewaardeerde bijdrage aan het geheel. Dit bespaart kosten én tijd. Constant overleg zorgt voor de meest effectieve aanpak. Een droom die uitkomt.

Aan de slag met RGS

Eén ding is zeker. Resultaatgericht samenwerken geeft een enorme impuls aan innovatief denken. Iets wat ons op het lijf geschreven is. Benieuwd wat RGS kan betekenen voor jouw bedrijf? We brengen het graag in kaart.

Contact