Prefab woningen: duurzaam en solide bouwen

15 juni 2022

Ga of wil je een prefab woning bouwen? Een uitstekende keuze. Deze bouwmethode is snel, uiterst duurzaam én betaalbaar. Bovendien speel je perfect in op het woningtekort van tegenwoordig. Maar wat is een prefab huis precies? En wat zijn de mogelijkheden? We praten je bij.

Traditioneel vs. prefab bouwen

De grond is bouwrijp en de fundering is gelegd. Een mooi moment: de bouw kan beginnen! Tijd om te knallen tot de oplevering. Hoe lang het duurt voordat de bewoners hun nieuwe thuis binnenstappen? Dat hangt af van de bouwmethode.

Kies je voor traditionele bouw? Dan bouw je het huis stukje bij beetje op. In weer en wind. Dit is vaak een tijdrovend en moeilijk logistiek proces. Daarnaast is het risico op fouten relatief hoog. Niet voor niets dus, dat veel traditioneel gebouwde huizen te laat of met gebreken worden opgeleverd. Dit wil je natuurlijk voorkomen. De oplossing? Prefab bouwen.

De winst van een prefab woning

De winst van een prefab huis zit in de prefabricage. Belangrijke componenten of zelfs de complete woning worden vooraf, onder ideale omstandigheden, vervaardigd in de fabriek. En dus niet op de bouwplaats. Regen, vorst en andere weersinvloeden maken zo geen schijn van kans. Niet op je materiaal, niet op je proces. De montage? Kant-en-klaar op de bouwplaats. Er staat binnen enkele dagen een wind- en waterdichte woning op je kavel. Laat die bewoners maar komen!

Kenmerken van een prefab huis

Een prefab woning heeft mooie kenmerken. Zowel voor jou als de toekomstige bewoners. Komen ze.

  • Volop ruimte voor persoonlijke wensen.
  • Energiezuinig en comfortabel wonen.
  • Een efficiënt en snel bouwproces.
  • Onafhankelijk van weersomstandigheden.
  • Betaalbaar maar tóch een hoge kwaliteit.
  • Duurzaam en goed isolerend.

Prefab houtskeletbouw

De meeste prefab woningen worden gebouwd in houtskeletbouw. Dit is een hoogwaardige bouwmethode met veel voordelen. Eén daarvan is de bouwsnelheid. Prefab houtskeletbouw leent zich uitstekend voor prefabricage en is daarmee nauwkeurig in te plannen. Alle onderdelen zijn voor elkaar gemaakt en passen naadloos op elkaar. Dit vermindert de kans op oplever- en herstelwerk.

Prefab daken en gevels door ZND Nedicom

Ook wij dragen graag bij aan het oplossen van het woningtekort. En daarom produceren wij circulaire dakmodules en houten gevels voor prefab woningen in samenwerking met Itmoos. Of het nu gaat om grondgebonden woningen, appartementen of woontorens. De modulaire systemen bieden uitkomst in elke situatie. Hierbij brengen we verantwoordelijkheid, levensduur en kwaliteit samen. En dat alles met het duurzaamheidsaspect in ons achterhoofd. Wat Itmoos precies is? Dat laten we je binnenkort weten.

Samen prefab woningen bouwen?

Ga je prefab woningen bouwen? Wie impact wil maken, doet dat zelden alleen. Wij helpen je daarom graag met de dak- of gevelbekleding van je prefab gebouw. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op.

Contact