Onderhoud daken gemeente Eindhoven in handen van ZND

8 februari 2022

Het onderhoud van de gemeentelijke gebouwen in Eindhoven is toegewezen aan zeven bedrijven. ZND Nedicom behoort tot één van die bedrijven. Wij nemen het complete onderhoud van de daken voor onze rekening.

Bij het onderhoud voor het gemeentelijke vastgoed is 24 miljoen euro gemoeid. Het gaat om schilderwerk, dakwerkzaamheden en bouwkundige werkzaamheden. Vanaf 2022 wordt 50% van het onderhoud aan alle gemeentelijke gebouwen uitgevoerd. Opmerkelijk daarbij is dat deze bedrijven in Eindhoven of in de buurt van Eindhoven gevestigd zijn. De wens van de gemeente om het plaatselijke MKB meer opdrachten te gunnen, wordt daarmee ingelost. Emissieloos transport en social return waren belangrijke speerpunten in de aanbesteding, naast reactietijden en planmatig onderhoud.

Duurzaamheid

Er is voor een lange looptijd (6 jaar) gekozen en daarmee ook voor de verbinding met het Schone Lucht Akkoord. Daarbij is er een verplichting om na 2025 met zero emissie bedrijfswagen en vrachtwagens te rijden om binnen de ring te mogen komen en uiteraard duurzaamheid in het algemeen.

Social Return (SROI)

Juist in een tijd dat veel branches personeel tekort komen, is opleiden en goede begeleiding door bedrijven zelf belangrijk om personeelstekorten in te lopen. Iedereen heeft namelijk talent; soms kan met bepaalde begeleiding of aanpak iemand een waardevolle werknemer worden in een bedrijf. Alle zeven bedrijven doen iets extra’s op het gebied van social return, dus voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bovenop de standaardeisen.

  • Caspar de Haan B.V. stelt 1% van de omzet van deze opdracht beschikbaar om doelgroep te ondersteunen in coaching en
    begeleiding.
  • Schilder- en Isolatiewerken Coolen B.V. verhoogt de SROI-verplichting van 5% naar 8%. Tevens wordt 0,2% van de jaaromzet beschikbaar gesteld aan maatschappelijke doelen in de directe omgeving van het werk.
  • ZND Dakbedekking B.V. heeft eigen opleidingsinstituut, een brede samenwerking met regionale partners, organiseert gastlessen en gaat deze onderdelen uitbreiden gedurende deze raamovereenkomst.
  • Verkoelen Dakspecialisten Service & Beheer B.V. verhoogt de SROIverplichting van 2% naar 4%. (ter info: SROI verplichting lag lager dan bij schilderwerk i.v.m. andere verdeling arbeid vs materiaal).
  • Aannemersbedrijf van Rijswijck verhoogt de SROI-verplichting van 2% naar 5%. (ter info: SROI verplichting lag lager dan bij schilderwerk i.v.m. andere verdeling arbeid vs materiaal).
  • Borrenbergs bouwbedrijf B.V. verhoogt de SROI-verplichting van 2% naar 3%. (ter info: SROI verplichting lag lager dan bij schilderwerk i.v.m. andere verdeling arbeid vs materiaal).
  • Groenenbouw & Onderhoud B.V. verhoogt de SROI-verplichting van 2% naar 5% en wil in 2022 het PSO certificaat trede 2 behalen.

Bovenstaande partijen zijn maatschappelijk betrokken en (gaan) doen ook al veel andere dingen, zoals sponsoring (sport)clubs, sponsoring busvervoer voor een school, gastlessen op scholen, sociaal inkopen en samenwerking met diverse lokale maatschappelijk organisaties. Tevens is PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) (ruim) aanwezig.

Staat duurzaamheid ook bij jou hoog op de prioriteitenlijst?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We denken met je mee, ontwikkelen de juiste oplossingen en realiseren deze vervolgens.

Contact