Lancering eerste volledig circulaire dak

24 juni 2021

Samen met de Urban Mining Collective partners New Horizon Material Balance, Kingspan Unidek en Guardian, presenteert ZND Nedicom vol trots het eerste volledig circulaire dak.

Het concept bestaat uit een volledige mechanisch bevestigde dakopbouw van duurzame en herbruikbare materialen:

  • EPS-isolatie wordt gerecycled tot nieuwe isolatieplaten,
  • de bevestigers voor mechanische daken van Guardian zijn herbruikbaar of recyclebaar en
  • de bitumineuze dakbedekking Citumen is reeds van gerecycled materiaal gemaakt.

Erik Koremans, directeur New Horizon Material Balance, legt uit. “Dit betekent dat de dakopbouw aan het einde van de levensduur, gemiddeld zo’n 25 jaar, volledig demontabel is en meer dan 90% van de materialen en componenten opnieuw te gebruiken of recyclebaar zijn. Deze combinatie van kwalitatieve producten in een volledig circulair systeem zijn wij nog niet eerder in de markt tegen gekomen.”

Volledig circulair dak

ZND Nedicom zorgt voor de montage en onderhoud van het dak en zorgt samen met New Horizon voor de demontage van het dak en de terugname van de materialen voor hergebruik of recycling. Deze terugnamegarantie is bovendien volledig kosteloos bij het afsluiten van een onderhoudscontract en bij het afsluiten van een nieuwe opdracht voor het verzorgen van de dakopbouw.

Directeur Caspar Ulijn van ZND Nedicom is blij met de ontwikkeling. “Het is een geweldige ontwikkeling om na de introductie van Citumen dakbedekking, nu drie jaar geleden, het volledige dak circulair te kunnen aanbieden. Klanten ontvangen van ons een certificaat wanneer ze een circulair dak laten aanbrengen. Zo zijn zij, maar ook wij verzekerd van de terugname van onze materialen zodat we de cirkel echt sluiten”

Contact