Een groen kantoor vanbinnen én -buiten!

4 april 2022

Groen maakt verschil. Zowel binnen als buiten. Het is goed voor je personeel én een krachtig visitekaartje voor je bedrijf. Maar wat zijn de effecten en voordelen van een groen kantoor? En wat doet een duurzaam gebouw voor onze natuur? Ontdek wat groen kan doen. Lees even verder.

Wek een gebouw tot leven

Duurzaam ondernemen is natuurlijk niets nieuws. Maar hoe zit het met je bedrijfspand? Dat mag allemaal wel wat groener. Wek je gebouw daarom tot leven en draag een steentje bij aan het milieu.

 • Stap één van een groen kantoor begint op het dak. Wat dacht je van een daktuin? Een plek die dankzij het ontwerp – met bomen, struiken, vlonders en vijvers – je laten vergeten dat je op het dak bent. Maak daarbij gebruik van een waterretentiesysteem om water op te vangen en het riool te ontlasten.
 • Naast een groen dak, bestaat er ook een groene gevel. Hierin wordt groen geïntegreerd met gevelelementen. Mooi meegenomen: dankzij een integraal watergeefsysteem is het onderhoud ook een fluitje van een cent.
 • Ook in het gebouw verdient groen een prominente rol. En dat gaat verder dan een paar planten neerzetten. Creëer een groene oase en maak een koppeling tussen binnen en buiten. Dat doe je met een groen kantoor.

Een groen kantoor voor meer werkgeluk

Er zijn dus verschillende manieren om een levend gebouw te realiseren. Maar wist je dat een groen kantoor ook zorgt voor meer werkgeluk? En zo zijn er nog meer voordelen.

 • Een groen kantoor leidt tot andere gesprekken en oprechte verbinding
 • Mensen ervaren meer rust en focus
 • Het concentratievermogen neemt toe
 • Mensen zijn creatiever, productiever én gelukkiger
 • Ook het ziekteverzuim daalt aanzienlijk

Wat een groen kantoor kan doen

Eén ding is zeker. Medewerkers voelen zich tevreden en gezond in een groen kantoor en levend gebouw. Hoe dat komt? Planten helpen bij het tegengaan van allerlei kwaaltjes. Denk aan vermoeidheid, verkoudheid en hoofdpijn. Groen zorgt namelijk voor een hogere luchtvochtigheid en warmtebeleving. Hoe dat werkt? Planten nemen CO2 in zich op en zetten dit om naar zuurstof. Hierdoor is de lucht op kantoor zuiverder en aangenamer. Bovendien worden schadelijke stofdeeltjes geneutraliseerd.

Ook absorberen, weerkaatsen of breken planten geluidsgolven. Dit dempt het omgevingsgeluid. Het resultaat? Een aangename sfeer op kantoor. Dit werkt zelfs positief door in je dienstverlening, klantcontact én het behouden van personeel!

Een levend pand met ZND Nedicom

Op naar buiten. Een duurzaam pand dat leeft, bestaat dat? En óf dat bestaat. Wij voegen namelijk groen toe aan daken en gevels. Hierdoor komt je pand dus letterlijk tot leven. Groen verandert door de seizoenen heen en heeft invloed op de omgeving. Zo houdt het steden koel tijdens warme zomers. Het zorgt er tevens voor dat we ruimtes die normaal gesproken leeg zijn – zoals het dak – optimaal gebruiken. Ook niet onbelangrijk: een groen gebouw is gewoon heel mooi.

De voordelen van een groen kantoor én gebouw

Een groen kantoor en gebouw is echter méér dan een duurzame blikvanger. Het brengt ook tal van andere voordelen met zich mee.

 • Langere levensduur van je pand
 • Verlaging van je energierekening
 • Schonere lucht rondom je pand
 • Minder omgevingsgeluiden
 • Meer biodiversiteit

Aan de slag met een levend, groen kantoor

Meer weten over het levend maken van jouw gebouw? We vertellen je graag meer. Samen met onze partner op het gebied van groen, Van Helvoirt Groenprojecten, hebben we over de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan. Neem daarom contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Contact