Daksensoren voor 24/7 inzicht op het dak van je bedrijfspand

4 november 2022

Ontwikkelingen omtrent een duurzame buitenschil van gebouwen gaan razendsnel. Regelmatig realiseren we multifunctionele, circulaire daken. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van groen of het plaatsen van zonnepanelen. Om het dak optimaal te beschermen en monitoren zijn daksensoren van belang. Benieuwd? Lees even verder.

Wat zijn daksensoren precies?

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om sensoren die in het dak van bedrijfspanden worden geplaatst. Het geeft vastgoedeigenaren en professionele beheerders 24 uur per dag inzicht in wat er gebeurt met hun dak.

Daksensor | ZND Nedicom

De voordelen van daksensoren

Het slimmer maken van een dak brengt de nodige voordelen met zich mee.

  • Bescherming van het gebouw, de inventaris, het productieproces én mensen tegen gevolgschades die ontstaan wanneer (hemel)water het gebouw binnendringt.
  • Voorkomen van het risico op wateraccumulatie en potentiële instorting.
  • Direct inzicht in de verlaging van warmteweerstand, vochtophoping of bouwfysische problemen.
  • Meteen op de hoogte van waar en wanneer onderhoud nodig is. Je gaat gericht te werk, drukt de kosten van het onderhoud en voorkomt in vroeg stadium potentiele schade.
Daksensor | ZND Nedicom

Onze samenwerking met Plugon

Jouw dak verdient enkel en alleen de beste sensoren. Daarom werken wij samen met Plugon. Zij ontwikkelden slimme sensoren die naast vocht, temperatuur ook druk meten op het dak. Hierdoor detecteer je in een vroeg stadium problemen. Daarnaast is er nooit meer sprake van onnodige inspecties. Via cloud monitoring geven de sensoren je continu inzicht in de actuele status van het dak. Worden er problemen gesignaleerd? Dan krijgen onze dakdekkers – dankzij de 27/4 gateway – direct een bericht met daarin alle benodigde gegevens. Het probleem wordt vervolgens direct opgelost.

Tijd voor een circulair dak?

Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we alle mogelijkheden met je.

Contact