Wat komt er kijken bij dakonderhoud?

11 januari 2023

Regen, sneeuw, wind, storm… daken krijgen door het jaar heen een hoop te verduren. Professioneel onderhoud is dan ook zeker geen overbodige luxe. Zo zorg je ervoor dat jouw pand in goede staat is én blijft. Maar wat zijn nu de voordelen van dakonderhoud en wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Vertellen we je.

Voordelen van regelmatig dakonderhoud

Het is een feit: daken die regelmatig onderhoud krijgen, gaan langer mee. Door daken elk jaar te laten onderhouden door een specialist, worden kleine problemen meteen opgemerkt en gerepareerd. Zo voorkom je dat schade onopgemerkt blijft en de kosten uiteindelijk flink oplopen. Dankzij het onderhoud duurt het bovendien ook langer voordat het dak een dure renovatie nodig heeft. Dakonderhoud is dus écht een investering die zichzelf terugbetaalt.

Controle, onderhoud en reparatie

Bij ZND Nedicom zijn we gespecialiseerd in het controleren, onderhouden en repareren van diverse soorten daken. Wat dat dan precies allemaal inhoudt? Onder andere de volgende punten worden aangepakt:

 • Reinigen van het dak: aarde, bladeren en andere vervuilingen worden verwijderd.
 • Dakgoten schoonmaken: zo voorkomen we waterschade.
 • Kleine reparaties: scheurtjes worden gerepareerd en andere kleine problemen worden opgelost.
 • Keuring van de permanente veiligheidsvoorzieningen. We testen of het systeem nog functioneert en aan de eisen voldoet. Veiligheid voor alles!

Onderhoud van een groen dak

Een groen dak: steeds meer panden hebben het. Het is goed voor de biodiversiteit, het houdt je pand koel tijdens warme zomerdagen én het ziet er gewoon geweldig uit. Maar ook een groen dak heeft onderhoud nodig.

Wij weten er alles van, we hebben tenslotte al diverse groene daken gerealiseerd. We zorgen ervoor dat het onderhoud zoveel mogelijk op één dag plaatsvindt, zodat de overlast beperkt blijft. Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag met:

 • Het verwijderen van onkruid.
 • De randen van het dak bijwerken en eventueel de beplanting bijknippen.
 • De waterafvoer controleren en schoonmaken.
 • De beplanting bemesten: zo blijven de planten sterk en gezond.

Resultaatgericht samenwerken

Op zoek naar een partner waar je het totale dakbeheer van jouw panden aan over kan laten? Wij werken samen met verschillende bedrijven volgens het principe ‘Resultaatgericht samenwerken (RGS). Samen met een expert bekijk je aan welke eisen het dak moet voldoen en welke mogelijkheden er zijn om het dak te verduurzamen. Vervolgens zorgen we ervoor dat we het gewenste resultaat bereiken aan de hand van de volgende vier fases:

 • We zetten de eisen voor het dak op papier (bijvoorbeeld de levensduur of mogelijkheden voor verduurzamen).
 • We voeren een conditiemeting uit, stellen een rapportage op én geven advies.
 • Eenmalig onderhoud om het dak in de juiste conditie te brengen.
 • Periodiek onderhoud, zodat het dak in de vereiste conditie blijft.

Tijd voor dakonderhoud?

Heb je vragen over het onderhoud van jouw dak(en) of wil je jaarlijks onderhoud inplannen? Neem gerust contact met ons op.

Contact