5 voordelen van dakmanagement

13 december 2022

Daken worden steeds vaker multifunctioneel ingericht. Er zijn leefdaken, energiedaken en groen- of waterdaken. Stuk voor stuk duurzame oplossingen die bijdragen aan een circulaire economie. Ben jij vastgoedeigenaar of professioneel beheerder en heb je een dergelijk dak? Dan is het van belang inzicht en controle te behouden. Goed dakmanagement is key. We zetten de voordelen op een rij.

Eerst nog even over dakmanagement…

Dakmanagement gaat over alle zaken die nodig zijn om een dak in optimale conditie te houden. Denk aan inspectie en inventarisatie, onderhoudsplanning, schadeonderzoek en onderhoudsmethoden. Een combinatie van de juiste kennis en middelen is cruciaal.

De voordelen van dakmanagement

1. Altijd inzicht in wat er op je dak gebeurt

Onmisbaar bij dakmanagement zijn daksensoren. Deze sensoren worden gemonteerd op het dak en houden de complete oppervlakte in de gaten. Daardoor ben jij 24/7 op de hoogte van wat er op het dak gebeurt, zonder dat je er fysiek aanwezig hoeft te zijn.

2. Problemen meteen oplossen

Daksensoren meten vocht, temperatuur en druk. Ontstaat er een probleem? Zoals vuilophoping, een lekkage of te snelle stijging van de warmte? Dan ontvang je meteen een seintje. Door direct een reparatie in te plannen, voorkom je erger.

3. Geen onnodige inspecties

Een andere fijne bijkomstigheid is dat er – dankzij dakmanagement – geen onnodige inspecties meer nodig zijn. We verzamelen namelijk data van alles wat er op het dak gebeurt. Op basis daarvan zijn we in staat zeer nauwkeurig de inspectiemomenten te voorspellen.

4. Kosten besparen

Inspectiemomenten ingepland? Dan zijn er ook onderhoudsmomenten nodig. Ook die zijn zeer precies te bepalen. En dat is voordelig. Je werkt gericht, drukt de kosten van onderhoud én voorkomt in een vroeg stadium potentiële schade aan het dak.

5. Langere levensduur van het dak

Hoe beter het onderhoud van je dak, hoe langer de levensduur. Omdat jij altijd precies op tijd bent, hou je de conditie van het dak optimaal. Het resultaat? Een langere levensduur. Dat noemen wij nog eens dakmanagement.

Hulp nodig bij het beheren van jouw dak(en)?

Of wil je aan de slag met een circulair dak? Dan staan wij voor je klaar. Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Contact