Ziekenhuis Gelderse Vallei – Ede

Opdrachtgever: Heijmans
Architect: De Jong Gortemaker Algra i.s.m. Architectenbureau Koldeweij
Oppervlakte: 3200 m2

Het nieuwe ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is in harmonie uitgevoerd met het oog op gezondheid. Het bestaande ziekenhuis is uitgebreid met een vierlaags zorggebouw met twee bestralingsbunkers en een centrale hal.

De gevelbeplating kent een vast stramien met witte Ornimat vezelcementplaten van 1200 mm breed en 600 mm hoog. De gevels van de bestralingsbunkers zijn zodanig vormgegeven dat het lijkt alsof de groene gevel als een bos onder de Ornimat gevel doorgroeit. De draagstructuur van de gevelpanelen bestaat uit HSB elementen met geschroefde aluminium omega profielen, waarop de panelen zijn verlijmd.

De beplating is afgewerkt met drie lagen van een UV-bestendig, tweecomponenten polyurethaan verfsysteem op waterbasis. De rugzijde, waarvan de plaatranden zijn meegekleurd, heeft eveneens een watergedragen coating. De vezelcementplaten zijn geluidsisolerend, brandvertragend en bestand tegen alkaliën.

Project galerij