Parktheater – Eindhoven

Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven
Oppervlakte: 1000 m2

Het Parktheater Eindhoven is het theatergebouw dat net ten zuiden ligt van het centrum van Eindhoven, direct aan het Stadswandelpark. Aan deze ligging dankt het theater haar naam. Voor de verbouwing, die begin 2007 afgerond is, was de naam Stadsschouwburg Eindhoven. ZND NEDICOM heeft het beeldbepalende “koperen” dak van het parktheater compleet gerenoveerd.

Het bestaande dak is volledig ontdaan van de bestaande bitumineuze, met koper belegde, dakbedekking. Om een betere isolatiewaarde te behalen is op de dampremmende noodlaag 80mm minerale wol aangebracht. Het waterdichte membraan betreft een 2,5 mm Rhepanol (kunststof) dakbedekking. Hierop is een ‘kopergroene’ coating aangebracht om de bestaande uitstraling terug te brengen.

Project galerij