Modehuis FNG – Mechelen

Opdrachtgever: Houben NV
Oppervlakte: 4000 m2

Het Belgische modehuis FNG heeft in Mechelen haar nieuwe duurzame hoofdkantoor gerealiseerd. De door ZND NEDICOM aangebrachte houten gevel vormt daarbij een essentieel onderdeel voor wat betreft de uitstraling en de invulling van het duurzaamheidsaspect.

De auto’s in de onderliggende parkeergarage worden aan het zicht onttrokken door een opengewerkte houten lamellen structuur die doorloopt in de gevel en daardoor een eenheid vormt met de kantoren. Het geheel vormt een duidelijk contrast met de bakstenen omgeving. 

Bij het zoeken naar ecologische en duurzame oplossingen voor dit gebouw werd niet alleen rekening gehouden met het energieverbruik. Ook de uitstoot van het productieproces en de mogelijkheid tot recycling van het houten gevelmateriaal vormde een belangrijk uitgangspunt. 

Het eindresultaat mag er dan ook wezen!

 

Project galerij